Spotlight aan!

Melahât Turkmën
Spread the news

Op een dag ontwaak je en denkt na over het leven. Over wie je bent, wat je doet, waar je heen wilt. Je hebt een goede job als ambtenaar bij de de politierechtbank van justitie Antwerpen, een full-time baan met een regelmatig uurrooster van 8 tot 16u. Qua werkzekerheid zit je gebeiteld, en ja, je doet het nog graag ook. En toch, ergens mis je wat.

Zo begon het anderhalf jaar geleden voor de nu 25-jarige jonge vrouw Melahât Turkmën. Ze wilde wat meer om haar weekends mee te vullen, wat afwisseling voor haar bureaujob. Omdat ze hoorde van de formule voor flexi-jobs ging ze browsen op het internet en ontdekte Flying Service! Wij zetten haar even in de spotlights.

Waarom koos je om bij ons als zaalmedewerkster te komen werken?
MT: Het systeem bij Flying Service is helemaal anders dan bij andere interims. Er wordt met een soort cloudsysteem gewerkt. Je geeft de dagen en uren in waarop je wilt werken in en kiest dan uit de lijst van de mogelijke evenementen van die dag. Deze zijn erg verschillend: de éne dag sta je bijvoorbeeld op Tomorrowland en de volgende op een gewone receptie. Die heel verschillende opdrachten maken het werk zeer afwisselend. Bovendien is de werkzekerheid ook heel groot. Ik ben nog geen enkel gewenst weekend zonder werk geweest.

Van ambtenaar naar zaalmedewerkster. Was dat geen grote stap?
MT: 
Flying Service geeft ons een opleiding bij een erkende maître. Je leert er alles wat nodig is zoals het onthaal van de gasten, wijn schenken en tappen, dekken en afruimen van de tafels, buffet plaatsen, opdienen,… Zelfs kleding en schoenen kwamen aan bod. We kregen een handleiding mee naar huis waarin alles nog eens goed staat uitgelegd.

Je noemt een evenement als Tomorrowland, maar ook gewone recepties. Waar werk jij het liefste?
MT: Ik verkies de grotere evenementen, waar je ’s morgens begint en tot ’s avonds doorwerkt, zoals festivals en foodtrucks. Het contact met de mensen is directer. De sfeer is er losser omdat er nogal wat gedronken wordt en er is minder stress en tijdsdruk van een maître. Het is gewoon veel relaxer en een leuke dag voor iedereen, voor de gasten zowel als voor ons.

Heb je nooit last van dronken gasten?
MT: Oh nee, nooit! Bij een zekere limiet stoppen we met drank schenken. Er wordt ons ook geleerd om een bepaalde afstand te houden. Zijn er toch boze reacties, omdat we niet meer schenken of zo, dan verwijzen we door naar de maître. Raar misschien, maar dat werkt altijd.

Wat was tot nog toe jouw leukste evenement?
MT: Zonder twijfel Bonsoir Vlaanderen. Dat is een openlucht evenement dat drie maanden lang op vrijdagavond ergens in Vlaanderen doorging. Elke week, of toch zeker elke twee weken, werkte ik in een andere stad of gemeente, op een evenment waar foodtrucks waren, een dj, drinks en bubbels en waar alles niet zo strak hoefde. Dit was een topseizoen voor mij!

Melahât had duidelijk een geweldige zomer bij ons. Wil jij dat ook? Contacteer ons dan snel via info@flyingservice.be.

Geef een reactie