Studeren en werken

Studeren is financieel niet altijd gemakkelijk. Er is niet alleen de studiekost, maar veel studenten hebben ook graag een auto, met alle kosten daaraan verbonden, willen al eens een stapje in de wereld zetten, reizen,… En als het kan ook nog wat sparen voor de toekomst. Ook de Antwerpse student Robin de Roeve, 20 jaar, die in zijn vrije tijd een bezield danser is, wilde graag zijn financiën wat rooskleuriger maken. En dat liefst passend in de beschikbare uren tussen studie en dans in.

Robin: Ik kwam bij Flying Service terecht via mijn broer die aan de PIVA in Antwerpen studeert. Kitchenstaff, de keukenafdeling bij Flying Service, kwam daar mensen ronselen. Omdat ik al vijf jaar zaal ervaring had in de horeca kon ik meteen aan de slag. Sinds ik begon, ben ik nooit meer ergens anders in de horeca gaan werken, zo tevreden ben ik over de manier waarop de opdrachten worden aangebracht. Zelf kunnen aangeven wanneer je vrij bent en op basis daarvan opdrachten aangeboden krijgen die je kan accepteren of afwijzen, dat is echt een luxe als student. Met mijn wisselend studieschema is dat een schitterend systeem. Neem bijvoorbeeld deze week. Ik kon een opdracht aanpakken van 7u ’s ochtends tot 15u ’s middags, wat perfect uitkwam omdat ik om 17u op school moest zijn. 

Zelf kunnen aangeven wanneer je vrij bent en op basis daarvan opdrachten aangeboden krijgen die je kan accepteren of afwijzen, dat is echt een luxe als student.
– Robin de Roeve

Robin: Geregeld doe ik meerdaagse opdrachten, zoals Tomorrowland, beurzen in het Antwerpse, of zelfs met overnachting zoals een jumping in het Nederlandse Valkenswaard. Voor Tomorrowland bijvoorbeeld, verkies ik om niet te overnachten in een tent ter plaatse. Omdat ik niet ver woon, slaap ik toch liever in mijn eigen bed. Het vervoer wordt geregeld door Flying Service. Iemand krijgt als chauffeur een vergoeding en pikt de rest op een afgesproken tijd en plaats op en brengt je daar ’s avonds terug.

Het grote voordeel aan meerdaagse opdrachten is dat je je inwerkt in je omgeving.
– Robin de Roeve

Meerdaagse opdrachten vind ik leuk. De eerste dag moet je alles nog ontdekken, de weg zoeken, het systeem begrijpen waarin ze werken enzo. De tweede dag gaat dat al veel vlotter en de derde dag heb je bijna geen begeleiding meer nodig en kan praktisch volledig zelfstandig werken wat veel voldoening geven. Het grote voordeel aan meerdaagse opdrachten is dus dat je je inwerkt in je omgeving.

Robin: Tussen de collega’s heerst er op dergelijke opdrachten steeds een fantastische sfeer. Ook al kom je elke keer nov nieuwe mensen tegen, toch heb ik persoonlijk nog nooit de ervaring gehad dat het echt niet klikte. De mensen die je ontmoet zijn gelijkgestemd, ze willen werken, hard werken. We komen allemaal uit verschillende werelden, studenten zoals ik, mensen die stempelen, vast personeel, interims,… Iedereen heeft een andere achtergrond maar dat zie ik echt als een verrijking. Je hoort de ervaringen van anderen en leert altijd wel iets bij. Ieder zijn perspectief is immers anders.

Ook met jou kunnen we elke week weer kijken hoe, waar en wanneer er een opdracht in jouw persoonlijke schema past. Spring eens binnen in één van onze kantoren in Antwerpen, Kortrijk, Gent of Leuven.

Share