Not working ‘nine to five’

De dagelijkse sleur… We komen er vaak in terecht voor we het goed en wel beseffen. Velen kiezen er dan ook bewust voor om het anders te doen. Geen ‘nine to five’ meer, maar flexibel werken wordt steeds populairder. Dat flexibel werken, en de combinatie met horeca, was ook wat Muriël aansprak om bij Flying Service aan de slag te gaan.

Muriël: Via een vriendin die dit na haar rechtenstudies had gebruikt als “tussenoplossing” in afwachting van het vinden van een vaste job, ben ik terecht gekomen bij Flying Service. Wat me in eerste instantie aansprak bij FS was de flexibele manier waarop je wordt ingezet om te werken. Geen maandag tot vrijdag, 9u tot 17u schema.

Beslis je last minute om een reisje te boeken, dan is dat geen enkel probleem. Na je reis kan je direct weer aan de slag. Dat is een groot voordeel aan werken met dagcontracten en een planning waar je zelf je vrije dagen in kan doorgeven.

“Je kunt week per week exact kiezen welke dagen en welke uren je wilt werken, wat de combinatie met een sociaal leven en andere afspraken perfect mogelijk maakt. “

– Muriël Verboven

Muriël: Na mijn sollicitatie mocht ik meteen op gesprek komen en was aangenaam verrast door het feit dat niet zozeer ervaring, maar vooral de wil om te werken de grootste doorslag gaf – iedereen is welkom bij Flying Service, zolang je maar over een correcte werkmentaliteit beschikt. Net omdat FS zo’n gemengde groep mensen is van alle leeftijden en achtergronden – die niettemin allemaal beseffen dat ze bij FS werken om te wérken – is de onderlinge dynamiek altijd zeer… wel, dynamisch. Ik ervaar elke keer opnieuw dat iedereen (onbewust) van elkaar bijleert, of het nu gaat over hoe we onszelf zo efficiënt mogelijk kunnen organiseren, tot hoe je een tafel perfect indekt, tot hoe je het best omgaat met een klant of collega wanneer de stress voor iedereen oploopt.

“Net omdat FS zo’n gemengde groep mensen is van alle leeftijden en achtergronden – die niettemin allemaal beseffen dat ze bij FS werken om te wérken – is de onderlinge dynamiek altijd zeer… wel, dynamisch.  “

– Muriël Verboven

Muriël: Ikzelf was voor mijn loopbaan bij FS 5 jaar manager geweest bij een retailketen, dus ik kon ‘on the spot’ relatief goed reageren op bijvoorbeeld een ongeduldige klant of omgaan met een collega die het even niet meer zag zitten, en heb daar ook andere medewerkers bij kunnen begeleiden. Maar tegelijk leer ik zelf nog elke opdracht opnieuw bij over het belang van teamwork, de organisatie en verloop van een event, prioriteiten stellen, en hoe je jezelf aanspoort om altijd werk te zien. En dat er tussendoor ook nog vaak gelachen kan worden onder de collega’s maakt een geslaagde werkdag helemaal af.

Muriël: Ook krijg je bij FS de kans om op events te komen waar je jezelf nooit had zien staan. Concerten, sportevenementen, prijsuitreikingen… altijd plezant om die gebeurtenissen van op de eerste rij mee te maken! Het evenement die mij het meeste bijblijft is ongetwijfeld Knokke Hippique van 2016, bij Traiteur Leonard. Misschien omdat dit mijn eerste opdracht was waarop ik wekenlang werd ingezet, maar net daardoor liet het me toe om de omgeving en manier van werken volledig te absorberen. De spannende finale van de jumping live mogen meemaken was de kers op de taart. Ik herinner me nog goed dat ik net als iedereen aanwezig m’n adem inhield toen het laatste paard met 2 seconden voorsprong zonder fout over de laatste hindernis sprong, om dan in gejuich en geklap uit te barsten. Tomorrowland 2018 is een runner-up, maar Knokke Hippique blijft mijn meest gekoesterde opdracht!

Wil jij ook exclusieve evenementen vanop de eerste rij meemaken? Droom ook jij van een leven in de horeca waar je zelf kan kiezen waar en wanneer je werkt? Wil jij samenwerken op met een dynamische en divers team? Je vindt ons in Kortrijk, Antwerpen, Gent en Leuven. Spring gerust eens binnen. #FSK

Share