Let’s not change a winning team

Spread the news

Impe Catering, vaste klant sinds jaar en dag

Al sinds zijn 15e in de business en nog net geen 30 jaar een eigen cateringzaak, Vincent Impe heeft bakken ervaring. En FSK mag al meer dan tien jaar de exclusieve leverancier van zaalpersoneel zijn. Samen hebben Impe Catering en FSK al talloze evenementen, zoals het Autosalon, de Meet-It beurs, en Batibouw tot een goed einde gebracht.

Vincent: In mijn derde humaniora ben ik naar de hotelschool Ter Duinen in Koksijde gegaan om kok te worden, ik ben er dus niet ingerold maar het was van jongs af aan een bewuste keuze om dit pad op te gaan. In die tijd was er ook nog de verplichte legerdienst, dus heb ik een jaartje mijn carrière on hold moeten zetten na reeds enkele jaren bij Comme Chez Soi in Brussel te hebben gewerkt.

“…het was van jongs af aan een bewuste keuze om dit pad op te gaan”

-Vincent Impe

Vincent: Later heb ik ook een aantal jaren in de hotelsector gewerkt. Alvorens ik Impe Catering opstartte, wou ik de ook de administratieve kant en het dagelijkse reilen en zeilen leren kennen. In 1990 heb ik dan de stap gezet om mijn eigen cateringbedrijf op te starten. Toen was dat iets nieuws, vaak hadden restaurants wel een soort van cateringservice, maar een bedrijf die zich louter focuste op “catering op verplaatsing” vond je nog niet zo vaak.

Vincent: Uit ervaring heb ik geleerd dat een geslaagd evenement begint bij de planning vooraf. Het is enorm belangrijk om alle correcte informatie te verzamelen en van zodra je die hebt, zo snel mogelijk de juiste pionnen op de juiste plaats krijgen. Ook het inzicht hebben om alle mogelijke problemen vooraf te anticiperen is cruciaal.

“…een geslaagd evenement begint bij de planning vooraf”

-Vincent Impe

Vincent:  Geschikt personeel is ook een zeer belangrijke factor. Een goeie kelner heeft voor mij niet enkel een uitgebreide vakkennis, maar vooral ook een correcte etiquette en attitude. Sinds 2008 werken we voor zaalpersoneel samen met FSK. Toen we na een paar testdagen aanvoelden dat de samenwerking goed verliep, zijn we sindsdien blijven samenwerken met FSK. Wij zijn geen ‘rondshoppers’, als we tevreden zijn blijven we loyaal. Let’s not change a winning team. We merken dat er bij FSK ook steeds een instroom is van nieuwe mensen, eenmaal die ingewerkt zijn, groeien die uit tot zeer bekwame kelners.  En toegegeven, het is ook wel eens fout gelopen, maar dan werken we samen aan een oplossing. We hebben samen al een mooi parcours afgelegd, en we hopen dat we in de toekomst op hetzelfde elan kunnen blijven verder werken.

 “Let’s not change a winning team”

-Vincent Impe

Vincent: Over de jaren heen hebben we al op veel mooie evenementen de catering mogen verzorgen en daarbij al heel veel klanten gelukkig gemaakt, getuige de vele dankbetuigingen. Iedere nieuwe opdracht is steeds opnieuw beginnen en we moeten altijd gefocust blijven om elk evenement tot een geslaagd einde te kunnen brengen.

Wat de toekomst brengt? Daar lig ik nog niet wakker van. We denken zeker nog niet aan stoppen. Voorlopig willen we vooral verder blijven doen hoe we bezig zijn.

“We hebben samen al een mooi parcours afgelegd, en we hopen dat we in de toekomst op hetzelfde elan kunnen blijven verder werken”

-Vincent Impe

Wil jij ook deel uitmaken van de FSK-familie en samenwerken met TOPklanten zoals Impe Catering? Droom ook jij van een leven in de horeca waar je zelf kan kiezen waar en wanneer je werkt? Wil jij ook werken op evenementen zoals Batibouw en het Autosalon? Je vindt ons in Kortrijk, Antwerpen, Gent en Leuven. Spring gerust eens binnen. #FSK