GOESTING

Goesting
Spread the news

Thijs Vervloet en Lore Leys,

Jonge Topchef van vlaanderen
Gault millau 2019

Michelin  1*

Gault millau 16/20

In de Sint-Lambertusstraat 9 in Westerlo heerst er een stevige drukte. Het is vrijdagochtend en de koks zijn al in volle voorbereiding. Groenten worden schoongemaakt, een vis wordt vakkundig van de graat gehaald. Duivenkarkassen worden de basis van een ongetwijfeld fluwelen saus! Chefkok Thijs Vervloet en zijn koks duwen het gaspedaal vol in. Gefocust, gecontroleerd en vol passie.

Thijs: We werken hier met een team van 3 koks. Allemaal jonge gedreven mensen. We trachten een keuken te brengen waar het product de hoofdrol speelt. Een mooi product trachten we op bord het podium te geven dat het verdient. Kwaliteit, daar begint alles bij.

“Een goed product is de basis.” -Thijs Vervloet

Thijs: Ik breng in mijn zaak de klassieke Belgisch-Franse productkeuken. We zijn altijd trouw aan onze keuken gebleven, herkenbaar, modern en fris gebracht. Met de juiste garnituur en cuisson, ik geloof dat dat het verschil maakt. We proberen ook elke dag beter te doen dan gisteren. We willen elke dag bij leren en de lat hoger leggen, onder meer door vak literatuur te lezen om mee te zijn met wat er in de gastronomie gebeurt. Als er zich dan een trend voordoet zullen we er hier en daar iets uithalen. Maar ik ben er rotsvast van overtuigd dat ik mijn klassieke keuken niet zal verloochenen.

Ook in de zaal waar Lore Leys de scepter zwaait heerst er drukte, bestek wordt opgepoetst, tafellakens worden nog een laatste maal in de juiste plooi gelegd, de aperitiefkar wordt aangevuld en klaargemaakt.

Lore: Gasten zich elke dag op hun gemak laten voelen, correct bedienen, voelen waar je nodig bent of welke tafel net wat rust en afstand wil is heel belangrijk . Mensen moeten zich goed voelen , comfortabel zitten en zich even kunnen ontspannen weg van het dagelijkse leven, daar gaan we voor. Elke dag terug opnieuw.

Thijs: We zijn een klein team van mensen die zeer intensief met elkaar samen werken. Ze zijn werkelijk onderdeel van onze zaak en identiteit! Met volle goesting werken we hier dagelijks zij aan zij! Het is die goesting die ik ook zag bij FSK. Ik ken het bedrijf al langer, toen ik souschef was in het Zilte in Antwerpen van Viki Geunes werkten we regelmatig met FSK samen. In de keuken hielpen ze mee als we grote banketten deden. Steeds mensen op maat met affiniteit voor onze sector. Onlangs was ik ook gast chef in het VIP restaurant van RSC Anderlecht in samenwerking met JM catering. Fijn om te zien dat we ook daar ondersteund werden met mensen die ervaring hebben zowel in kwantiteit als in kwaliteit. FSK, een horecabedrijf voor en door horecamensen, altijd fijn werken.

“Steeds mensen op maat met affiniteit voor onze sector.” -Thijs Vervloet

Thijs: Ik denk dat arbeid, niet alleen in horeca, maar ook in andere sectoren meer en meer flexibel gaat worden. Dit kan enkel door maatwerk! FSK tracht dit te bieden, zowel naar hun mensen als naar hun klanten en dat is heel wat. Ik mocht het dit jaar van de andere kant ervaren. Op Tomorrowland hebben ik , mijn vrouw en enkele teamleden meegewerkt op de camping in een van de mooie ontbijtrestaurants. We hebben onze sluitingsperiode benut om een extra centje bij te verdienen via FSK. Als jonge restaurateurs zijn extra inkomsten altijd meegenomen. Maar ondertussen konden we dit fantastische festival toch ook meepikken, Ideale combinatie! Een raakvlak dat ik vooral zie tussen de manier waarop ik mijn restaurant run en hun diensten is vooral, goesting! Goesting om de klant op maat te helpen. Goesting om elke dag beter te doen. En daar draait het om!