Kwaliteitsvlees perfect gebakken bij je thuis? Dankzij Bistro Tribunal en Resto Chez Moi kan het!

Ken je Resto Chez Moi al, ons nieuwe concept waarmee we een authentieke restaurantbeleving tot bij de mensen thuis brengen? Vandaag focussen we op het belangrijkste fundament van zo’n geslaagd etentje: een restaurant dat weet waarmee het bezig is en werkt met (h)eerlijke producten. Aan het woord is Yf Geyens, het brein achter Bistro Tribunal in Leuven.

“We begonnen met Bistro Tribunal in april 2014 en focusten ons meteen voornamelijk op kwaliteitsvlees van Rondou (een van de beste ambachtelijke beenhouwerijen van België) in een unieke restaurantbeleving: onze klanten kiezen eerst het stukje vlees uit in onze koeltoog, waarna het volgens hun wensen (inclusief aantal gram dat je vrij kan kiezen) en de regels van de kunst door onze chef wordt klaargemaakt. Ook vis zoals kreeft, zeetong, rog en tonijn staan op het menu. Een aanpak die wordt gesmaakt: al van in september 2014 zit onze kleine zaak met 35 tafels zo goed als elke avond vol”, vertelt Yf. 

Mee aan de basis van Resto Chez Moi

“En toen kwam de coronacrisis. Een schok, waarbij we die eerste twee weken in maart noodgedwongen thuis genoten van de rust. Langzaam maar zeker begon het echter opnieuw te kriebelen, en begonnen we na te denken hoe we deze nieuwe situatie met een nieuwe aanpak konden tegemoet gaan. Ik startte een webshop met enkele leuke artikelen, zocht de beste handgel en kocht al meteen schermen om tussen de tafels te plaatsen wanneer we terug open mochten. In tussentijd werd ik ook gecontacteerd door de mensen achter Resto Chez Moi om inspiratie en advies in te winnen en mee te denken over het concept”. 

“Het sprak dus ook voor zich dat we mee stapten in het verhaal. We voelen de steeds veranderende bubbelmaatregelen dan wel in het aantal bestellingen, maar intussen hebben we Bistro Tribunal toch al een vijftal keer tot bij de mensen thuis gebracht. Hiervoor brieften we grondig de professionele koks en maitres van Resto Chez Moi: het vlees moét immers worden gebakken volgens onze filosofie, de sladressing moet de sladressing zijn die de mensen kennen van bij ons”.  

Iedereen tevreden

“Enkel zo krijgen de mensen ook thuis de echte Bistro Tribunal-ervaring waarbij alle smaken optimaal naar boven komen en over alles is nagedacht. En daar zijn we samen tot nu toe wonderwel in geslaagd: het personeel van Resto Chez Moi doet dat fantastisch, en ik kreeg al verschillende berichten van klanten dat zowel de beleving als de smaak net hetzelfde was als bij ons in de zaak. Inclusief het zich niets moeten aantrekken van de afwas of opkuis achteraf”, lacht Yf. 

Zelf zin om eens een heerlijk stuk kwaliteitsvlees of -vis bij u thuis geserveerd te krijgen? Bestellen kan via deze link!

Share