Neem een vliegende start bij Flying Service

Spread the news

Practice makes perfect – daar zijn wij ons bij Flying Service ook van bewust. Alvorens ons zaalpersoneel van start kan gaan, moeten ze eerst aanwezig zijn op één van de wekelijkse opleidingsmomenten. Enkel zo kunnen wij met een gerust hart het beste personeel garanderen en zijn wij zeker dat de events van onze klanten feilloos zullen verlopen.

Maar hoe gaat het er nu aan toe op zo’n opleidingsmoment en wat leert ons personeel? Wij namen een kijkje op één van de opleidingen met maitre Kris in Antwerpen.

Kris start de opleiding altijd met een stevige brok theorie. Hoewel het woord “theorie” ons allen spontaan kippenvel bezorgt, hebben we het hier vooral over het gebruik van ons online platform en de app, langs waar ons personeel beschikbare dagen kan doorgeven. Bij Flying Service kiest ons FS-team zelf waar en wanneer ze werken, daarom is het heel belangrijk dat ze tijdig hun beschikbaarheden doorgeven. Zo kunnen onze planners alles in goede banen leiden.

Na de theorie komt het belangrijkste deel, het deel waar onze kandidaten het hardste naar uitkijken: de praktijk.

Onze kandidaten krijgen eerst zelf de kans om een volledige tafel te dekken. Glazen, borden, bestek, servetten, alles erop en eraan. Achteraf gaat Kris de tafel rond om de (eventuele) fouten te verbeteren en ons FS-team de kneepjes van het vak te leren.

Van het inschenken van bubbels tot de positie van de voeten bij de tafel van de klant, correct bedienen is een echte kunst. Er is dan ook geen enkel onderdeel dat niet wordt behandeld. Het is voor ons belangrijk dat ons FS-team een kelneropleiding van de bovenste plank krijgt. Dit doen we niet enkel voor onze klanten, maar ook voor het personeel zelf. Een zelfzekere werkkracht straalt ambitie en enthousiasme uit!

Na de opleiding krijgt iedereen de mogelijkheid om een kostuum aan te kopen. Ons FS-team wordt altijd keurig in ’t pak naar onze opdrachten gestuurd. Het klassieke kelnerkostuum bestaat uit een wit hemd, een zwarte broek, een zwarte gilet, een zwarte das en comfortabele zwarte schoenen. Het is geen verplichting om een kostuum via Flying Service aan te kopen: krijg je dezelfde look bij elkaar met andere kledingstukken, dan is dat uiteraard prima.

Onze opleidingen worden telkens gegeven op onze kantoren te Antwerpen, Gent, Leuven, Hasselt en Kortrijk.

Krijg jij het hier spontaan warm van en wil jij zélf kelner worden bij Flying Service? Neem een kijkje op onze website en socials. Tot binnenkort?

Geef een reactie