Kijk wat Flying Service & Kitchenstaff doet achter de schermen
We brengen goed nieuws in deze blogpost: we hebben er een nieuwe collega bij... En het is niet wie je zou verwachten; het is namelijk een AI-systeem!
AI is vandaag niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Onze social media worden overspoeld met AI-gegenereerde content en ChatGPT is een onmisbare tool geworden voor studenten. Ook Flying Service & Kitchenstaff springt mee op deze trein. Hierdoor worden verschillende processen makkelijker, is er meer tijd voor persoonlijk contact, wordt het werk van onze medewerkers minder repetitief en nemen we een voorsprong op de concurrentie!
Hoe doen we dat?
De instroom van sollicitaties wordt behandeld door ons AI-systeem. Nadat een sollicitatie binnenkomt, wordt een Whatsapp-gesprek opgestart om eventueel ontbrekende informatie op te vragen.
Daarna verdeelt het systeem de sollicitaties onder de recruiters. Er worden zo maandelijks meer dan 2000 sollicitaties onder onze recruiters verdeeld! Met dit repetitieve taakje hoeven ze zich dus niet meer bezig te houden. Na de verdeling gaan de recruiters zelf aan de slag om de sollicitaties te beoordelen: een persoonlijke aanpak blijft één van onze pijlers.
De aftrap van het academiejaar is gegeven en dus trekken tienduizenden studenten weer naar de schoolbanken. Flying Service & Kitchenstaff verwelkomt graag nieuwe én bekende gezichten met enkele tips en tricks om het beste uit komend academiejaar te halen.
TIP #1 💰 Een goedgevulde portemonnee
De eerste lesweek al geëindigd met een lege portemonnee? Of misschien ben je zelfs zo gestart? Dat is vaak de nasleep van een leuke zomer. Niet getreurd, wij zorgen ervoor dat jullie ook dit academiejaar naar hartenlust kunnen feesten, uit eten gaan en reizen.
Bij ons kan je namelijk werken op de leukste evenementen, zowel in de keuken als de zaal. Daarbovenop kan je dichtbij huis en/of dichtbij kot aan de slag én bepaal je je eigen agenda. In de voormiddag naar de les en erna werken? Of gaat je les onverwacht niet door? We zijn heel flexibel en houden rekening met jou!
In ruil voor jouw inzet krijg je een mooi loon, dat iedere week gestort wordt (geen maand wachten dus) én stijgt naarmate je meer voor ons werkt.
TIP #2 🫶 Maak nieuwe vrienden
Heb je nog niet zoveel nieuwe contacten gelegd? Geen paniek, het zijn pas de eerste weken en iedereen zoekt nog zijn weg. Ga zeker naar evenementen die jouw faculteit of studentenvereniging organiseert, of knoop een gesprek aan met de persoon die naast je in de aula zit.
Nog een manier om jouw sociale contacten uit te breiden is door voor ons te werken natuurlijk: leer medestudenten kennen uit jouw studentenstad en ga na het werk bijvoorbeeld samen op afterwork! We hebben kantoren in Gent, Antwerpen, Brussel, Leuven, dus spring zeker eens binnen voor een praatje met één van onze planners!
Bij Flying Service & Kitchenstaff is het uiteraard ook mogelijk om samen met vrienden te werken!
TIP #3 🍴 Ruil af en toe de frituur in voor jouw keuken
Bij het studentenleven hoort natuurlijk het makkelijke fastfood en het schoolrestaurant, maar maak af en toe ook eens tijd om zelf iets te koken. Niet alleen handig voor later, je kan er ook je vrienden, ouders of een date mee verbazen!
Werken bij Flying Service & Kitchenstaff betekent ook de kans om achter de schermen van de horeca te kijken. Dé plek om inspiratie op te doen voor gerechten en eens te kijken hoe die chef-koks het aanpakken!
Nóg beter als je aan de koksschool studeert natuurlijk, dan kan je werken in de keuken én doe je ervaring op voor je latere job als kok of zelfs chef-kok!
20 jaar Flying Service& Kitchenstaff!
De tijd vliegt... Flying Service & Kitchenstaff bestaat namelijk al 20 jaar! Om onze verjaardag te vieren trakteren we jullie op een nieuwe blogpost. Wat gaat er om in het brein van het duo dat de Flying Service & Kitchenstaff (en later, House of Hospitality) oprichtte?
Dat duo is Rakki en Wout. Allereerst was er Rakki; na zijn studies en enkele jaren in de horeca besloot hij in 2004 om zijn eigen bureau, Flying Service, in Leuven op te starten. Al snel werd Flying Service kind aan huis bij het Sportpaleis, en een jaartje later werd het kantoor in Gent geopend. De beginjaren van Flying Service waren allesbehalve gemakkelijk. Rakki herinnert zich hoe ze werkten zonder smartphones en met beperkte communicatie opties. Mensen moesten naar kantoor komen om de planning te bespreken en wijzigingen door te geven. Dit zorgde echter wel voor een hechte band met het personeel. “Het klinkt als de Oertijd, maar het zorgde ervoor dat we veel dichter bij onze mensen stonden. Ze kwamen dagelijks langs en we bouwden een close band op.” aldus Rakki.
Vaak werd de vraag gesteld of er ook keukenpersoneel uitgestuurd kon worden, maar daarvoor had Flying Service een bondgenoot nodig. Daarom werd in 2013 Kitchenstaff, met haar oprichter Wout, de partner in crime van Flying Service. De logo's versmolten en Flying Service & Kitchenstaff was geboren.
Wout werkte jarenlang in heel wat sterrenrestaurants, maar was op zoek naar een andere uitdaging. Hij merkte dat er geen kantoren waren die zich bezig hielden met het uitzenden van keukenpersoneel, en zag dus een gat in de markt. Omdat hij vooral interesse had in het commerciële, het plannen en het koken, was een synergie met Flying Service dé oplossing: Rakki nam de boekhouding over zodat Wout zich kon focussen op zijn passies.
Wout vertelt hoe hij de eerste drie jaar keihard werkte om het bedrijf op te bouwen. Na drie jaar was Kitchenstaff net zo groot als Flying Service. Het waren heftige jaren, met enorm snelle groei. Maar ondanks de snelle groei, waren er uitdagingen. De kwaliteit leed onder de snelheid en er was weinig structuur.
Na een periode van turbulentie, stabiliseerde het bedrijf rond 2016– 2017. Wout en Rakki begonnen weer te dromen en plannen te maken voor verdere groei. Maar toen kwam corona.
Wist je dat we een inhouse matchmaker hebben 💘? Ja hoor, en deze heet niet Cupido, maar Djobz! Op www.djobz.be vind je allerlei openstaande vacatures in de horecasector. Van een studentenjob tot een vaste job... er is voor elk wat wils! In deze blogpost geven we een kort overzicht van het soort jobs dat we aanbieden én krijg je wat tips om dé job die bij je past te vinden in deze zee van vacatures.
We hebben een grote variatie aan jobs: zowel qua regio als functie en statuut is er voor iedereen een match. Graag als flexijobber werken? Of liever een vaste job, maar wel geen weekendwerk? Een job in de keuken of in de zaal? Of ben je eerder het administratieve type en werk je graag achter de schermen van de horecawereld? Via de handige filterfunctie vind je snel waar je naar op zoek bent!
"Geen resultaat gevonden"? Geen probleem, onze matchmakers vullen de website continu aan met nieuwe uitdagingen én kunnen jou op de hoogte brengen indien er een job vrijkomt die helemaal op jouw lijf geschreven is, nog voor deze online komt! Upload je cv via https://www.djobz.be/plaats-je-cv en dan blijven we een match voor jou zoeken, ook al vind je momenteel niet wat je zoekt op onze website.
Een versmelting van 7 verschillende bedrijven met elk hun specialiteit... dat is House of Hospitality. Wat als een brainstorm tijdens corona begon, mondde uit in een samenwerking die tot voor kort nog niet in de hospitality wereld bestond. De geboorte van House of Hospitality is sinds mei een feit, en dat zetten we met plezier nog eens in de kijker aan de hand van deze blogpost!
House of Hospitality bestaat uit Flying Service, Kitchenstaff, Djobz, Mira, Blackfisk, Hels en SKWD. Elk dragen ze een onmisbaar steentje bij aan het perfecte evenement.
- Flying Service zorgt voor het juiste zaalpersoneel
- Kitchenstaff zorgt voor de geschikte bemanning in de keuken
- Hels verzorgt alle nodige logistieke taken
- Blackfisk helpt startende horecazaken om te groeien
- Mira is expert in het voorzien van zaalpersoneel in regio West-Vlaanderen
- Djobz is de inhouse matchmaker
- Hun jongste aanwinst, SKWD, focust zich op het matchen van jobstudenten aan diverse jobs in de eventsector
Groot en leuk nieuws: we hebben er een nieuw zusterbedrijf bij! SKWD is een uitzendbureau speciaal voor studenten. Ze zijn het aanspreekpunt voor jobs op de leukste events en festivals in regio Brussel en Leuven. ☝️Maar SKWD is MÉÉR dan gewoon een uitzendkantoor: als member van de SKWD-community ben je welkom op tal van leuke activiteiten, kan je komen studeren op kantoor en maak je vrienden voor het leven.
👉 SKWD heeft voor iedere student wat wils...van kelners en barmedewerkers tot stagehands. Waarom Tommy studenten als doelgroep koos? "Ik weet dat als je deze goed behandelt, dit het personeel is waar je het meest op kan rekenen. Ze zijn erg geliefd op evenementen!"
Daarom wil hij een echte community creëren, waar niet alleen werk, maar ook welzijn voorop staan. SKWD wil een leidraad in het leven van de student zijn: vanaf het verlaten van de middelbare schoolbanken tot een eerste vaste job. Zo helpt SKWD haar studenten met hun studiekeuze en het vinden van een eerste vaste job of stage. Ook wordt écht geluisterd naar studenten: hun mening is waardevol, alleen zo kan SKWD een echte community zijn!
Tijd, zin, nood of wat dan ook voor een extra centje? Heb je al eens nagedacht om aan een flexijob te starten, maar weet niet waar je moet beginnen? We zetten graag de wie, wat, waar, hoe… op een rijtje!
Wat is een flexi-job & hoe werkt het?
Een flexi-job is een arbeidsregeling die in België wordt gebruikt. Het is een flexibele vorm van werken als je ergens anders al minstens 4/5 aan de slag bent. Het biedt de mogelijkheid om bij te verdienen, zonder dat dit invloed heeft op je hoofdberoep. En het leukste aan dit allemaal: je betaalt geen belastingen of sociale bijdragen op je loon. Kortom: bruto = netto (en je krijgt er nog 7,67% vakantiegeld bovenop, dus als flexi hou je zelfs iets meer over dan je brutloloon)!
Daarnaast loop je ook niet het risico om in een hogere belastingschijf je vallen omdat je de inkomsten van je flexi-job niet moet opnemen in je belastingbrief.
Belangrijk is dat sinds dit jaar belastingvrij flexi-jobben gelimiteerd is tot 12 000 euro op je gewerkte uren (incl. vakantiegeld). Verdien je toch meer als flexijobber? Dan wordt alles wat je meer verdient dan 12 000 euro belast volgens de normale bijdragen.
Wie mag een flexi-job doen? Pensioen, mag je dan flexi-jobben?
Iedereen kan flexi-jobben als je ergens anders al 4/5e werkt. Belangrijk is dat de overheid hiervoor 3 kwartalen terug in je werkgeschiedenis kijkt. Wil je bijvoorbeeld in januari beginnen met flexiwerken, dan moet je het jaar ervoor minimum 4/5e gewerkt hebben in april, mei en juni.
Daarnaast kan je als gepensioneerde ook aan de slag als flexi-jobber. Dan kijkt de overheid 2 kwartalen geleden of je gepensioneerd was. Als je dus ook in januari wil starten met een flexijob, moet je het jaar ervoor gepensioneerd zijn in juli, augustus of september. Voor gepensioneerden is er overigens geen limiet van 12 000 euro en kan je dus onbeperkt bijverdienen!
In welke sectoren zijn flexi-jobs mogelijk?
Je kan in heel wat sectoren aan de slag als flexi-job. Onder andere de horeca en de detailhandel, de sectoren sport, exploitatie van bioscoopzalen, podiumkunsten en muziek (geen artistieke functies) en de zorgsector mogen flexi-jobbers verwelkomen. Sinds dit jaar komen hier nog eens 12 nieuwe sectoren bij: Onderwijs, Kinderopvang, Publieke sport- en cultuursector, Land- en tuinbouw, Bussen en autocars, autosector, voedingsindustrie, uitvaartsector, verhuissector, rijscholen, eventsector, immosector.
Het is je misschien al opgevallen: onze Flyers en Keukenhelden zien er op elk evenement piekfijn uit 👌. Dat komt omdat we bij Flying Service & Kitchenstaff uitstraling en verzorgdheid hoog in het vaandel dragen. In deze blogpost leggen we jullie uit wat het standaard uniform is van onze Flyers en Keukenhelden én gaan we terug in de geschiedenis van de horecakledij...
Vooraleer we in de teletijdsmachine stappen willen jullie natuurlijk weten waar je die superheldenoutfit kan kopen. We hebben onze eigen webshop www.kostum.be waar je alles wat je nodig hebt in één pakket kan aankopen. Zo ben je in één klik klaar om de culinaire wereld te betreden! Je kan ook gerust de kledij eens komen passen in jouw kantoor vooraleer je deze aankoopt, wat een service, toch? Wist je trouwens dat wanneer je werkt je ook een kledijvergoeding krijgt? Zo heb je jouw outfit terugverdiend in no time!
Wat dragen onze Keukenhelden? 👩🍳🧑🍳
Onze Keukenhelden zijn steeds gewapend met een wit koksbuis, zwarte broek, koksmuts en veiligheidsschoenen (want safety first, natuurlijk). Maar van waar komt deze traditie eigenlijk?
De oorsprong van het koksbuis gaat terug tot de 19de eeuw. Het ontwerp van het koksbuis, met zijn kenmerkende dubbele rij knopen aan de voorkant, lange mouwen en hoge kraag, werd oorspronkelijk ontwikkeld om koks te beschermen tegen hitte, spetters van hete vloeistoffen en andere gevaren in de keuken. De dubbele knopen werden ontworpen zodat er gemakkelijk kon worden aangepast aan temperatuurschommelingen.
Wist je dat in sommige keukens de knoppen op het koksbuis een symbolische betekenis hebben? Bijvoorbeeld, in bepaalde Franse keukens vertegenwoordigt elke knoop een bepaalde vaardigheid of rand binnen de hiërarchie van de keukenbrigade.
Een ander belangrijk attribuut voor de kok is de bekende koksmuts, ook wel toque genoemd. Oorspronkelijk betekende hoe hoger de muts, hoe hoger de status van de kok. Ook de plooien vertelden een verhaal: elke plooi stond voor een gerecht dat je kon bereiden met eieren, hoe meer plooien, hoe meer gerechten je kon maken, dus! Hoeveel plooien zou jij in je koksmuts hebben 😄?
Hoe word je een vliegende zaalmedewerker?
Het antwoord is simpel: door een opleiding bij ons te volgen natuurlijk! Maar wat is dat nu precies, een vliegende zaalmedewerker? Onze Flyers vliegen van het ene evenement naar het andere, en brengen dat steeds tot een goed einde. Ze houden van afwisseling, zijn manusjes-van-alles en zorgen ervoor dat onze gasten niet alleen service, maar een echte beleving ervaren. Hun horeca-avontuur (en misschien dat van jou?) begon bij onze opleiding...
Flying Service biedt namelijk iedereen die begint als zaalmedewerker een gratis opleiding aan waar de kneepjes van het vak worden uitgelegd. Zo hoef je geen horecaervaring te hebben om ons team te vervolledigen! We hebben vaste maîtres met jarenlange ervaring die de geheimen van de horeca met veel plezier onthullen aan onze Flyers. Zij kunnen dus opleidingen volgen in Gent, Antwerpen, Brussel, Geel of Leuven.
Een opleiding begint met het leren dekken van de tafel. Bij een gedekte tafel horen ook de bijpassende servetten: de maître toont hoe deze worden gevouwen en op het bord worden gelegd, want dat is toch wel de 🍒 op de taart, niet? Een gedekte tafel betekent ook dat de glazen er moeten staan. De maître leert aan hoe je aan elke hand 5 glazen kan dragen (dat is pas een partytrick!) en hoe deze op tafel worden gepositioneerd.
Wist je dat...je bij het afruimen best je mes gekruist onder je vork legt? Zo schuift je bestek niet weg (en valt het niet op de grond) tijdens het afdienen.
Daarna is het tijd voor service: borden dragen 🫣. Geen paniek! In onze opleiding wordt op een laagdrempelige manier aangeleerd om met drie borden (zelfs warme 😱) te lopen, zodat jullie helemaal klaargestoomd zijn voor het aanvatten van jullie eerste werkdag.
Personeel
Wil je wat bijverdienen?
Of is horeca de job van je leven? Bij ons kan je aan de slag wanneer je wil, waar je wil en met wie je wil.
Schrijf je inBedrijf
Op zoek naar werkkracht om u tegen te zeggen?
Zoek niet langer, wij zoeken voor u. Voor losse opdrachten, om vast in dienst te treden of om uw personeelsadministratie uit handen te nemen: wij helpen u met uw personeel.
Personeel aanvragen