Een kijkje achter de schermen bij Glenn, de operational manager van Kitchenstaff

06
.
02
.
2025

Een nieuwe maand, een nieuwe blogpost! Deze maand zetten we Glenn, de operational manager van Kitchenstaff, in de kijker.  

Glenn maakt al bijna drie jaar deel uit van de #fskfamily. Zijn interesse in horeca- en hospitalitysector begon toen hij als student ervaring opdeed in de zaal, de keuken én bij het opbouwen en afbreken van events. Hij was een echt manusje-van-alles. Die brede ervaring legde de basis voor zijn passie voor de sector. Later vond hij zijn plek bij ons, waar hij zich al snel ontpopte tot een belangrijke schakel: van medewerker on the field tot keukenplanner in Gent, en uiteindelijk operational manager van Kitchenstaff. Hij legde een boeiend traject af, dat verdient om eens in de schijnwerpers te staan.

Wat is dat nu, een operational manager? Wie dat is, weten jullie al. Om goed te weten wat Glenn nu precies doet, hebben we hem gevraagd om ons een dagje mee te nemen op de werkvloer. Glenn laat ons weten dat een werkdag nooit hetzelfde is. Zijn job is vooral de leidraad zijn tussen het management, de andere planners en de Keukenhelden op de evenementen zelf.  

Hij begint zijn dag met sporten vooraleer hij naar zijn werk gaat, dit helpt hem om zijn hoofd leeg te maken. Eenmaal op het werk aangekomen luistert hij naar opmerkingen of bezorgdheden van zijn collega-planners en Keukenhelden: "ik ben er vooral als persoon, het is niet de bedoeling dat ik van bovenaf taken ga verdelen". Hij mag dan wel de eindverantwoordelijke voor de planning zijn, hij is niet degene die de problemen van zijn planners oplost, maar eerder iemand die handvaten aanreikt zodat ze zelf een oplossing kunnen vinden. Glenn ziet zichzelf vooral als 'coach'. Hij begeleidt niet alleen de planners bij het oplossen van problemen, maar staat hen ook bij in het voorkomen ervan.  

Naast aandacht voor zijn collega's luistert hij ook naar de wensen en bezorgdheden van de klanten. Daarom vindt hij het heel belangrijk om op evenementen zelf een handje toe te steken zodat hij en zijn team weten waarover hun job gaat. Hij gaat minstens één à twee keer per week op bezoek bij evenementen, niet altijd als kok, soms ook als coach die eens ter plekke komt luisteren naar de klant en de Keukenhelden. Toch is het ook belangrijk om niet steeds als de manager te verschijnen, "door als kok zelf mee te helpen ondervind je de cruciale momenten en belangen voor zowel de klant als Keukenheld".  

Na zijn werkdag is het tijd voor ontspanning: Glenn vindt zijn rust in koken, maar ook een lekker hapje eten met vrienden zal hij niet afslaan. Hij vertelt ons ook dat hij het fantastisch vindt als hij mee mag aanschuiven aan tafel op één van onze evenementen, want hij werkt geregeld samen met grote sterrenchefs.  

Over sterrenchefs gesproken, het favoriete evenement van Glenn is de uitreiking van de Gault & Millau-gids: "ik vind dit evenement zó bijzonder, vooral omwille van de vrijheid die we krijgen. Ik ben zelfs vorig jaar vroeger uit vakantie teruggekeerd om deel uit te maken van het team." Hij noemt het de kers op de taart na een jaar hard werken: "de Keukenhelden krijgen er de kans om samen te werken met de grootste namen in de culinaire wereld en dat in een ontspannen sfeer". Daarbovenop is het ook een mooie kans voor Glenn en zijn team Keukenhelden om te netwerken en op informele wijze een praatje te slaan met Belgische sterrenchefs. "Stiekem wel een kinderdroom die uitkomt", sluit Glenn af met een glimlach.