Back 2 school met Flying Service & Kitchenstaff

03
.
10
.
2024

De aftrap van het academiejaar is gegeven en dus trekken tienduizenden studenten weer naar de schoolbanken. Flying Service & Kitchenstaff verwelkomt graag nieuwe én bekende gezichten met enkele tips en tricks om het beste uit komend academiejaar te halen.

TIP #1 💰 Een goedgevulde portemonnee

De eerste lesweek al geëindigd met een lege portemonnee? Of misschien ben je zelfs zo gestart? Dat is vaak de nasleep van een leuke zomer. Niet getreurd, wij zorgen ervoor dat jullie ook dit academiejaar naar hartenlust kunnen feesten, uit eten gaan en reizen.  

Bij ons kan je namelijk werken op de leukste evenementen, zowel in de keuken als de zaal. Daarbovenop kan je dichtbij huis en/of dichtbij kot aan de slag én bepaal je je eigen agenda. In de voormiddag naar de les en erna werken? Of gaat je les onverwacht niet door? We zijn heel flexibel en houden rekening met jou!  

In ruil voor jouw inzet krijg je een mooi loon, dat iedere week gestort wordt (geen maand wachten dus) én stijgt naarmate je meer voor ons werkt.

TIP #2 🫶 Maak nieuwe vrienden

Heb je nog niet zoveel nieuwe contacten gelegd? Geen paniek, het zijn pas de eerste weken en iedereen zoekt nog zijn weg. Ga zeker naar evenementen die jouw faculteit of studentenvereniging organiseert, of knoop een gesprek aan met de persoon die naast je in de aula zit.  

Nog een manier om jouw sociale contacten uit te breiden is door voor ons te werken natuurlijk: leer medestudenten kennen uit jouw studentenstad en ga na het werk bijvoorbeeld samen op afterwork! We hebben kantoren in Gent, Antwerpen, Brussel, Leuven, dus spring zeker eens binnen voor een praatje met één van onze planners!

Bij Flying Service & Kitchenstaff is het uiteraard ook mogelijk om samen met vrienden te werken!  

TIP #3 🍴 Ruil af en toe de frituur in voor jouw keuken

Bij het studentenleven hoort natuurlijk het makkelijke fastfood en het schoolrestaurant, maar maak af en toe ook eens tijd om zelf iets te koken. Niet alleen handig voor later, je kan er ook je vrienden, ouders of een date mee verbazen!

Werken bij Flying Service & Kitchenstaff betekent ook de kans om achter de schermen van de horeca te kijken. Dé plek om inspiratie op te doen voor gerechten en eens te kijken hoe die chef-koks het aanpakken!  

Nóg beter als je aan de koksschool studeert natuurlijk, dan kan je werken in de keuken én doe je ervaring op voor je latere job als kok of zelfs chef-kok!

TIP #4 📄 Zorg voor een mooi cv

Op het einde van de studierit is het natuurlijk de bedoeling dat je aan de slag gaat op de arbeidsmarkt. Zorg tijdens je studietijd ervoor dat je jouw cv aanvult met waardevolle ervaringen. Een studenten job bij Flying Service & Kitchenstaff staat bijvoorbeeld mooi aangeschreven, zeker als je later in de hospitality wereld aan de slag wilt; je geeft blijk van zelfstandigheid, enthousiasme en werklust. Ook een uitwisseling is een meerwaarde op jouw cv.

Hoort bij jouw opleiding een stage? Dan mag je ons altijd contacteren en misschien hebben we een plaatsje voor jou op kantoor. Of je nu een kijkje wil nemen in het leven van planner, marketing, backoffice of HR, er is voor elk wat wils!  

TIP #5 🎉 Have fun!

Met de belangrijkste tip sluiten we deze blogpost af: have fun. Vergeet naast het studeren door niet om plezier te hebben en te genieten van deze mooie periode!  

Zeiden we al dat je bij ons aan de slag kan (😉)? Een deel van die fun kan je namelijk vinden door bij ons te werken: terechtkomen op bijvoorbeeld concerten of grote sportevenementen kan alleen maar plezier betekenen. Je komt terecht op plekken waar je jouw medestudenten jaloers mee kan maken (of ze meenemen) én je deelt deze leuke ervaring met andere jobstudenten!  

Ben je klaar om deel uit te maken van onze #fskfamily en alle voordelen die we hebben opgesomd mee te pikken? Meld je dan hier aan en dan zien we jou op ons volgende evenement!